Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum2011. szeptember 11. 08:07

Újdonság a Bookline TOP 50 élmezőnyében Kilenc könyvsorozat, rengeteg romantika, tengernyi mesekönyv és még több pszichológiai írás tarkította a magyar olvasók bevásárló-listáját az utolsó nyári hónapban. A legcsillogóbb érmet a Bagdy-Bishop-Böjte-Rambala szerzőnégyes Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés c. szociálpszichológiai írása vihette el, a második helyen a "veteránnak" számító Nora Roberts végzett a Kézfogó-sorozatának befejező, Mindörökkön örökké címet viselő kötetével, míg a "legbronzosabb színnel" George R. R. Martin büszkélkedhet A tűz és jég dala 2. részéért: a Királyok csatája az előkelő harmadik helyet kasszírozta be augusztusban - derül ki a Bookline TOP 50 könyves sikerlista legfrissebb adataiból.

Úgy tűnik, a hazai sztárpszichológusoknak ismét sikerült hidat verniük a magyar lélekbúvárok könyvespolcához, hiszen a Bagdy Emőke, Beata Bishop, Böjte Csaba és Rambala Éva szerzőnégyes által szerkesztett Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés c. kapcsolati terápiával foglalkozó írás egyből a dobogó legmagasabb fokán találhatta magát. Nora Roberts sem panaszkodhat, hiszen a nyári esküvőszezon neki is meghozta a sikert: a Kézfogó-regénysorozat negyedik és egyben befejező darabjával, a Mindörökkön örökké c. kötettel a második helyen végzett, míg a sorozat további két kötete a jól megérdemelt 4. és 11. helyet teheti zsebre. A bronzérmes is egy nagy "öreg" lett: George R. R. Martin A tűz és jég dala sorozat második részével érdemelte ki ezt a helyet, a sorozat további három alkotása pedig az 5., a 6. és a 12. helyeket őrzi.

Meglepő tehát a sorozatok egyre nagyobb térhódítása a múlt havi sikerlistában is: a már említett két szerzőn kívül további 7 író is több részes sikerkönyvekkel bombázza a magyar olvasókat. Richelle Mead a Vámpírakadémia 6. részével, A végső áldozat c. kötettel a 7. legjobb pozíciót csípte el, a Hugg-Blau szerzőpáros Suttogó-sorozatnak nevezett csecsemőgondozási könyvei a 13., a 33. és a 36. helyen állnak, míg Laura Leiner: A Szent Johanna gimi című tiniknek szóló sorozatának 5. részével a 16. helyen áll. Azonban nemcsak ők villoghatnak többszörös pozícióbirtoklással: Bartos Erika négy ízben, a skandináv író-fenomén, Stieg Larsson három alkalommal, míg Berg Judit "Ruminije" kétszer tűnik fel a bestseller listán.

Meglepetések nélkül persze augusztusban sem maradtunk: Agatha Christie immár sokadik fénykorát élve ismét beküzdötte magát az olvasók kegyeibe - A barna ruhás férfi című detektívregénye a 8., míg a Chimneys titka a 30. hellyel erősíti a legfrissebb sikerlistát. Egy másik nagy visszatérőt is meg kell említenünk: a 80-as évek egyik legkedveltebb rajzfilmsorozata, a Misi mókus kalandjai könyv formájában tért vissza a gyerekszobákba: Tersánszky Józsi Jenő azonos című illusztrált mesekönyve a 45. lett a toplistában. Rhonda Byrne is biztosan ismeri a bestseller írás titkos receptjét, hiszen idén augusztusban a világszerte milliós példányszámban elkelt A Titok c. önsegítő könyve lépett előre a legtöbbet (összesen 28 helyet), míg Szalai Vivien a magyar luxusprostituáltakról szóló könyvével esett a legnagyobbat vissza( 40 helyet).

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék:
prostituáltak,