Kalandpark a pesti gigapláza tetején

Pénzcentrum2011. július 31. 12:32

Kalandpark lesz a Kőbánya-Kispesti állomásnál épülő bevásárlóközpont tetején. A pláza különleges bérlője nem egy üzlethelyiséget bérelt ki, hanem az épület tetejét.

A Challenge Forever Kft.Magyarországon és Kelet-Európa más országaiban erdei akrobatikus élményparkokat épít és üzemeltet. A technológiai háttér Franciaországból jön,ahol manapság több mint négyszáz park működik.


Jelenleg két saját üzemeltetésű pályájuk van Budapesten (az egyik a XII. kerületben Csillebércen, a gyermekvasúttal szemben, a másik a XVIII. kerületben, a Bókay Kertben), ám hamarosan megnyílik a harmadik is a bevásárlóközpont tetőteraszán.

A nyitását őszre tervező bevásárlóközpont legnagyobb bérlői az OBI, a Libri, az H&M, a Müller, és a Tesco lesznek. László Márton, az R-Co Zrt. igazgatója korábban elmondta, hogy az épületben 25-30 kisebb, általa mikro-helyiségként leírt üzlethelyiséget alakítottak ki. Ezek egy részét a korábban a metrófelüljárón üzletet üzemeltetett kereskedők bérlik majd.

Az alacsony kihasználtság ellen a bevásárlóközpont fejlesztői alternatív eszközökkel is harcolnak. Az egyik ilyen a nagyobb bérlőknek adott nagyobb kirakatfelület, mely olyan benyomást kelt a vásárlóban, mintha a szomszédos - amúgy üresen álló - üzlethelyiség is a nagy bérlőhöz tartozna. A másik ilyen megoldás az úgynevezett pop-up üzlethelyiségek kialakítása, ami azt jelenti, hogy ezekben az egységekben a kereskedők átmeneti jelleggel (néhány hétre pl.) nyithatnak üzleteket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: