Sopronban már tízezrek használják a Sziget Fesztiválkártyáját

Pénzcentrum2011. június 30. 14:02

A VOLT Fesztivál első napján, kedden 10 ezer látogató használta zökkenőmentesen a Fesztiválkártyát, amely használói számára könnyebbé, s gyorsabbá teszi a fizetést - tájékoztatta lapunkat a kártya kibocsátója, a Metapay.

Nagy tömeget vonzó fesztiválon először működött élesben a Metapay Fesztiválkártya, amely a készpénzmentes fizetést teszi lehetővé a 19. VOLT Fesztiválon. A látogatók egy műanyag kártyát kapnak, s az arra feltöltött összeget költik a rendezvény során: a terminálokhoz érintett kártyák segítségével kerül kifizetésre a vásárlás.

A Fesztiválkártya egy bonyolult informatikai rendszerre támaszkodva tetszőleges értékű feltöltéssel, azonnali fizetési lehetőséget biztosít a kártyán keresztül: tetszőleges értékű áru vásárolható vele.

A fejlesztés egyik megkülönböztető sajátossága, hogy nem igényel előre telepített, állandó kiszolgáló rendszereket, adott helyen és zárt körben működik, nem függ külső partnerektől, banki rendszerektől és kártyatársaságoktól - viszont a biztonság és a használhatóság tekintetében ugyanolyan magas minőségű szolgáltatást tesz lehetővé, mint azok.

Mint arról a Pénzcentrum.hu többször beszámolt, a Fesztiválkártya - a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze - a VOLT-on, a Heineken Balaton Soundon és a Szigeten is egyaránt használható lesz. Egy Fesztiválkártya érvényes mind a 3 fesztiválon, azonban az egyenlegek nem átvihetőek egyik fesztiválról a másikra. Tehát, például a VOLT-on használt kártyán maradó pénzt, a Heineken Balaton Soundon nem lehet felhasználni, ezért fontos visszaváltani a kártyán maradó egyenleget, minden fesztivál végeztével, viszont a kártya - újra feltöltve ismét használható. 


NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

A Fesztiválkártya gyors, gördülékenyebb kiszolgálást tesz lehetővé, fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2 másodpercet vesz igénybe! Másrészt kényelmes és higiénikus, mert a sok visszajáró apró, az elázott vagy elszakadt papírpénz sem okoz több kényelmetlenséget. És nem utolsó sorban biztonságos, hiszen a látogatóknak nem kell állandóan a pénztárcájukat és az összes készpénzüket maguknál hordaniuk. A kártya elvesztése esetén (amennyiben előzetesen regisztrált) a tulajdonos pillanatokon belül letilthatja a kártyáját, a letiltás pillanatában a kártyán lévő egyenlegét pedig egy új kártyára átírathatja.

A Fesztiválkártyát a Pénzcentrum.hu is teszteli majd a VOLT Fesztiválon és a Heineken Balaton Soundon is: tapasztalatainkról hamarosan beszámolunk olvasóinknak.

Címkék: