IKEA: bomba robbant három áruházban! Kiürítették a boltokat

Pénzcentrum2011. május 31. 10:02

Három IKEA-áruházat kiürítettek hétfőn este Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban, miután ismeretlenek robbantásokat követtek el a boltokban, vagy azok közvetlen közelében.

A svéd The Local c. lap beszámolója szerint az első robbanás Belgiumban, Gent városában történt: két időzített bomba robbant az áruház raktárában. 



Nagyobb térképre váltás

                              A genti IKEA-áruház felülnézetből


Később a hollandiai Eindhoven IKEA-áruháza mellett egy kuka robbant fel, majd néhány óra múlva a franciaországi Lille városában történt hasonló, kisebb robbanás. A hírek szerint a támadások előtt ismeretlenek figyelmeztették az áruházakat; egyik helyen sincsenek sérültek, az anyagi károk sem jelentősek. Az üzleteket azonnal evakuálták.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást: a hírek szerint nem kétséges, hogy van összefüggés a robbantások között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az IKEA szóvivője, Ylva Magnusson ugyanakkor cáfolta, hogy az áruházlánc kapott volna fenyegetéseket. Mint mondta, a robbanásokat kisebb tűzijátékok okozták.

Két évvel ezelőtt szintén kiürítettek egy hollandiai IKEA-üzletet: akkor Amszterdamban egy bombafenyegetés miatt, amellyel kapcsolatban később egy nőt le is tartóztattak.

 

Címkék: