16 millióért kapnak iPad2-t a kormánytagok

Világgazdaság2011. április 27. 09:02

Helyettes államtitkári szintig iPad2 táblagépet kapnak a magyar kormány tagjai. A számítógépek beszerzése már folyamatban van, a kiadás 16 millió forintot jelent az adófizetőknek - írja a Világgazdaság.

A lap számításai szerint hozzávetőlegesen 90 db iPad2-re lesz szüksége a kormányzatnak. A modellek 140-240 ezer forint közötti hazai átlagárát tekintetbe véve mintegy 16 millió forintos kiadást jelent az államnak.

A március végi magyarországi premier kapcsán a hazai forgalmazók eredetileg 10-20 ezer darab iPad2-vel is számoltak, végül kevesebb mint tízezer érkezett az országba. Azóta folyamatosan jönnek ugyan az újabb szállítmányok, de egyenként alig pár száz darabos tételekben. Az előállítási nehézségeket nem a rossz tervezés, hanem a Japánban bekövetkezett földrengés nyomán részlegesen leállt elektronikai gyártás okozza.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerda délelőtti tájékoztatása szerint hatékonyabb és olcsóbb munkavégzést vár a kormány az iPad-beszerzésektől

Havi másfél-két millió forintot spórolhat a kormány azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közbeszerzés kiírása előtt a KIM E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek.

A 120 darab 16 Gigabyte háttérkapacitással rendelkező iPad beszerzési költsége darabonként, áfa nélkül 136 ezer forint.

Címkék:
kormánytagok,