Meglepő? Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

Pénzcentrum2011. április 10. 11:02

Bookline Top50: évszakváltás a könyvpiacon Évszakváltást mutat a magyar könyvpiacon a Bookline Top50 könyv-sikerlista. Magyarország legnagyobb internetes kereskedője szerint valami lehet a tavaszi levegőben, hiszen a márciusi Top 50 közel fele abszolút újdonság és a lista nemcsak friss, hanem rendkívül színes is.

A Top 10-ben találhatunk politikai témájú írást, fejlődésregényt, mesekönyvet, vámpír sztorit, de Dzsingisz kán élete és a Tízparancsolat értelmezése is nagy kedvenc lett a magyar olvasók körében.

Így készül a lista
A Bookline Top50 könyv-sikerlista a Bookline.hu magyarországi könyveladásai alapján, automatikusan készül az adott hónap eladásai alapján. A lista generálása során a rendszer kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, tankönyv és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket.

A Bookline rendszere a lista generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.


Újoncként rögtön az első helyen landolt Paul Lendvai Az eltékozolt ország c. könyve, amely a magyar demokrácia politikai történéseinek miértjeit feszegeti, míg Fejős Éva Dalma c. regénye már négy nap után a 2. hely büszke tulajdonosa lett. Az írónőt nem kell bemutatni a magyar olvasóközönségnek, a címszereplő pedig a Cuba Libre c. regényből lehet ismerős.

Ugron Zsolna Úrilányok Erdélyben és a Logue-Conradi írópáros A király beszéde című regénye is kitartóan őrzi pozícióját a Top 5-ben. A sólyom kinyújtja karmait c. regényével feszült mongol kalandokat ígér olvasóinak, Böjte Csaba ferences szerzetes az Iránytű a végtelenhez c. munkájával a Tízparancsolat vallásfilozófiai labirintusában kínál navigációt az olvasóknak.

Stieg Larsson továbbra is a lista veteránja: két könyve több mint 250 napja szerepel a listán, míg A tetovált lány pár nap híján két éve ostromolja a magyar olvasók szívét. A könyvek számát tekintve Bartos Erika csúcstartó négy Bogyó és Babóca könyvvel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Két pszichológus, Bagdy Emőke és a nemrég elhunyt gyermeklélektani szaktekintély, Ranschburg Jenő két-két könyvvel képviselteti magát. Ranschburg Jenő mindkét könyve újdonságnak tekinthető: A szülők könyve és A serdülés gyötrelmei ahhoz ad hasznos tanácsokat, hogy miként segíthetjük csemeténket vagy kamasz gyermekünket az egészséges és értékes felnőtté válás folyamatában.

Bookline TOP50: 50-26

Címkék:
könyveladás, demokrácia,