Tényleg itt épít új hipert a Tesco?

Pénzcentrum2011. március 21. 15:02

Helyi lapinformációk szerint Debrecenben, a 47-es út tőszomszédságában egy vállalkozó összesen 70 ezer négyzetméternyi területet értékesített, ahol a befektetők két kereskedelmi egység megépítését tervezik.

A Hajdú-Bihari Napló c. napilap úgy tudja, a Tesco új áruház céljára 50 ezer négyzetmétert vásárolt, mögötte pedig egy 20 ezer négyzetméteres területen Decatlon sportáruház épül.

"Vállalatunknál az új üzleti év indulása miatt jelenleg zajlik a tervezett beruházások felülvizsgálata. Valóban szerepel az elképzeléseink között egy új létesítmény építése Debrecenben, de részletekről csak a felülvizsgálat befejezését követően tudunk nyilatkozni" - nyilatkozta a lapnak Pálfalvi Márta, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. A Tesco jelenleg egy hipermarketet és egy kisebb alapterületű szupermarketet üzemeltet a hajdúsági megyeszékhelyen.

Az Auchan egyelőre nem nyit

Mint arról a Pénzcentrum.hu beszámolt, egy másik nagy áruházlánc, az Auchan is szeretett volna Debrecenben hipermarketet nyitni, ám ez a projekt - részben a hipermarket-adó miatt- egyelőre csúszik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója néhány napja elmondta, idén biztosan nem nyílik új Auchan-áruház Magyarországon, ennek okaként a recessziót és a válságadók bevezetését nevezte meg. (A vezérigazgató példaként elmondta, 2 év alatt befizetett válságadóból egy 9 ezer négyzetméteres áruházat lehetne nyitni.) A legújabb áruház nyitása a jelenlegi tervek szerint 2012-re várható

 

Címkék:
sportáruház,