Intim gyantázás a Tescóban: felszisszennek a vásárlók

Pénzcentrum2011. február 21. 16:02

Jön a gazdaságos bikinivonal és lábgyantázás: az év végéig 70 szépségszalon nyitását tervezi a Tesco Nagy-Britanniában.

A Daily Mail c. napilap információi szerint a magyar piacon is jelen lévő Tesco 15 millió font (közel 5 milliárd forint) éves bevételt remél az új üzletágtól. A tervek szerint még idén 70 gazdaságos szépségszalon nyílik a szigetországban. A Your Beauty Salon (A Te Szépségszalonod) néven futó láncból kettő már meg is nyílt. A szolgáltatások között megtalálható a fodrászat, a kozmetika, a gyantázás, pedikűr és manikűr, valamint a masszázs is. Hajvágást már 12 fonttól (3800 forint) kínálnak: ez meglehetősen kedvező árnak számít Nagy-Britanniában.

A szépségiparban dolgozó szakértőket megosztja a terv: vannak, akik szerint az alacsony árú kozmetikai szolgáltatások jelentős piaci rést tömhetnek be, így könnyedén sikeres lehet az üzlet. Az ellenzők szerint azonban a fodrászat,a kozmetika és a masszázs pont azok a szolgáltatások, amelyeken nem spórolnak az emberek. Így egy jónevű szalonban szívesebben hagyják ott a pénzüket. Mint egyikőjük fogalmazott, a legtöbb nő szereti különlegesnek érezni magát, és inkább titokban tartja, hogy frizuráját a Tescóban csináltatta.

A Tesco nálunk is újít

Iglódi-Csató Judit a Tesco Globál Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója egy hónapja úgy nyilatkozott, hogy jelenleg Angliában és hazánkban is egyaránt a szépségápolási területek üzleten belüli önállóbb megjelenítésére törekednek, a környezettől elkülönülő, figyelemfelhívó bútorokkal, padlóval. Jelenleg ilyen stílussal a budaörsi áruházban találkozhatnak a vevők, de országos szinten a nagyobb áruházaikban is szeretnék megvalósítani a speciális megjelenést.

Mint arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, tavaly augusztusban radikálisan átalakul az áruházlánc Fogarasi úti hipermarkete is. Több profilt, így a például a telefonok, fényképezőgépek és fotóalkatrészek eladását az áruházon belül elkülönített üzletrészbe helyeztek át, ahogyan új üzlethelyiséget alakítottak ki az optikának, amelyet a szakboltok mintájára különféle szolgáltatásokkal egészítettek ki.

 

Címkék: