Veszélyes mézek: visszavásárolná a multi a teljes készletet

Magyar Nemzet2011. február 2. 08:45

Visszavásárolják a Klenácz Méhészet mézeit a Metro áruházak, ugyanis azokban antibiotikumot mutattak ki - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap megkeresésére a termelő elmondta, hogy a visszahívott mézeket megsemmisítik.

A Metro-üzletekben olvasható tájékoztató szerint a Klenáncz József nevével fémjelzett méhészet termékeiből néhányat - az Aro, a H-line és a Rioba mézeket - visszavásárolják a fogyasztóktól, ugyanis a korábbinál korszerűbb módszerrel végzett vizsgálatok többnél is antibiotikum-származék jelenlétét mutatták ki. Az áruház azokat akik korábban vásároltak a problémás termékekből a vevőszolgálatokon várja, ahol a Metro munkatársai nyújtanak segítséget a visszavásárlás lebonyolításában.

Tavaly március óta igen szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzésnek vetik alá a mézet, jelen esetben is német laboratóriumi módszerrel elemezték a termékeket. A méz ellenőrzését - szúrópróbaszerűen - a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) Miskolcon indította el - tudta meg a lap a
 Metro kommunikációs igazgatójától, Krubl Ivettől.

A CBA eközben azt kifogásolja, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben miért nem működik a riadólánc, amely azt szolgálná, hogy valamennyi kereskedő hivatalból értesüljön az élelmiszer-biztonsági zavarokról.

 

Címkék: