Eldőlt: ez a legjobb magyar étterem

Pénzcentrum2011. január 21. 13:02

A Dining Guide étteremkalauz 2010-ben már hatodik alkalommal hirdette meg az Év Étterme címért zajló versenyt. A zsűri először tízre szűkítette a díjra esélyes éttermek listáját, majd az év végéig, a TOP10 többszöri tesztelése után hozta meg döntését.

A címet ezúttal a Chateau Visz nyerte el. A Balatontól néhány kilométerre található kastélyszálló étterme tavaly konyhafőnököt váltott. Erik Schröter helyét a korábbi séfhelyettes, Stefan Gebhardt vette át, aki másképp és más alapanyagokat használ, mint mentora, de a kiindulási alap hasonló. Csakúgy, mint elődje számára, Gebhardtnak is a regionalitás az egyik legfontosabb.

A Dining Guide 2010-es éttermi Top 10-e, ABC sorrendben:

Alabárdos

Aranyszarvas

Babel Delicate

Bock Bisztró

Chateau Visz

Costes

Csalogány 26

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fausto's

Kistücsök

Onyx

2010-ben a Dining Guide a top éttermek séfjeit is megszavaztatta, hogy kiderüljön ők melyik hazai éttermet tartják legtöbbre. A Séfek díjazottja a Gerbeaud ház ékköve, az Onyx étterem lett. A gasztroportál szerkesztősége egy további különdíjat is kiosztott. A kortárs magyar ételsoraival brillírozó Pesti István, a Babel Delicate étterem séfje vette át a díjat a hazai csúcsgasztronómiában egyedülálló, tradicionális magyar ételeket megújító degusztációs menüiért.

 

Címkék: