Gyomorforgató kínai bolt: itt is vásárolnak emberek + fotók

Pénzcentrum2011. január 14. 10:32

A Kínai Népköztársaság 1,3 milliárdos lakosságával az európai és amerikai áruházláncok számára is egyre komolyabb piacnak számít. A fogyasztói kultúra és az élelmiszerbiztonság területén azonban nem egyértelmű a gyors fejlődés.

A nagy élelmiszer-áruházláncok közül a francia Carrefour, a német Metro és az amerikai Wal-Mart is jelen van már Kínában, de a brit Tesco térhódítása is egyre jelentősebb. A legfrissebb hírek szerint a Tesco például azt közölte, hogy összehasonlítható alapon számolva (vagyis a legalább egy éve nyitva tartó üzleteket figyelembe véve és a devizaárfolyam változások hatásait kiszűrve) minden régióban pozitív volt bevételei dinamikája, de különösen a kínai és a thaiföldi piac volt erős.

Virsli 250 forintért: akarod tudni, miből készül?
Kattints!

 


A külföldi láncok térhódítása ellenére Kína kiskereskedelmét még mindig inkább a kínai üzletláncok uralják. A piac nagyságát a Euromonitor kutató cég néhány évvel ezelőtt 500 milliárd dollárra becsülte.

 


Az Élelmiszer Online szaklap által publikált fotók tanúsága szerint azonban a hatalmas piacon az élelmiszerbiztonság és a fogyasztói kultúra területén vannak még hiányosságok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 


Emlékezetes: tavaly szeptemberben a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság 8 hatósági állatorvosa - feljelentés alapján - ellenőrzést tartott egy budapesti kínai élelmiszer-üzemben. .Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot foglaltak le. A gyár gyakorlatilag minden higiéniai előírást figyelmen kívül hagyott.

 

Címkék:
carrefour,