Vészhelyzet! Üres boltok, rémült karácsonyozók

Pénzcentrum2010. december 21. 14:02

Könnyen lehet, hogy a rendkívüli havazás ellehetetleníti a karácsonyi bevásárlást Nyugat-Európában. A briteknél például komoly fennakadások vannak az áruszállításban, ezért sok helyen üresen konganak a boltok polcai.

A szigetországban a múlt héten egyes helyeken mínusz húsz fokig süllyedt a hőmérséklet, és két napon át szakadt a hó, ami azután el sem olvadt, hanem jegessé fagyott a nagy hideg miatt. Az utakon megcsúszott és keresztbefordult kamionok akadályozzák az amúgy is el-elakadó forgalmat, a vasút késésekkel közlekedik.

A Daily Mail összefoglalója szerint egyre nagyobb gondot okoz a havazás a lakosság kiskereskedelmi ellátásában, elsősorban az élelmiszerszállításban mutatkoznak fennakadások. Sok kamion a havas utakon vesztegel, a karácsonyi hétvégére szánt termékek pedig nem jutnak el időben a boltokba. A legnagyobb probléma a húskészítményeknél mutatkozik: sok helyen egyáltalán nem kapható a tradicionális karácsonyi pulyka, de zöldségekből, kenyérből és tejből is.

 


Helyenként 25%-kal esett vissza az üzletek forgalma, gyakori, hogy teljesen üresen konganak a boltok polcai. Mint azt egy szállítmányozási cég vezetője a lapnak elmondta: 30 éve foglalkozik élelmiszerszállítással, de ilyen rossz karácsonyi helyzettel még nem találkozott. Az online rendelt termékeknél sem rózsás a helyzet, hiszen a házhozszállítás is akadozik. Épp ezért könnyen lehet, hogy sok családnál nem lesz ajándék karácsonykor a fa alatt.

Címkék: