Igazi butatelefon: idősek is elkezdhetik

Pénzcentrum2010. november 16. 15:02

Sok idős ember küzd a modern technikai alkalmazásokat felvonultató okostelefonok használatával. A modern megoldásokra nem fogékony idősebb korosztálynak nyújthat megoldást a most -igaz, egyelőre Nagy-Britanniában - piacra dobott készülék a John's Phone.

Diedriekje Bok a készülék tervezője elmondta: egy olyan egyszerű, könnyen használható szerkezetet akartak fejleszteni, amely megoldást nyújthat az idősebb korosztály számára, akiknek nincs szüksége olyan technikai újítások használatára, mint például a Facebook, vagy mit sem tudnak arról mi is az az MP3.

A készülék legfontosabb tulajdonsága, hogy telefonáláson kívül egyáltalán semmi másra nem használható. A mobiltelefon 3 hétig bírja egyetlen feltöltéssel, és külön előnye, hogy a memóriájából lemerülés után is könnyedén előhívhatóak a feljegyzett telefonszámok. Erről egy a készülékben elhelyezett jegyzettömb és toll gondoskodik, amihez a hátlap felnyitásával juthatunk hozzá.
A telefonok ára 60 font (20 ezer forint) körül mozog, és többféle színben is rendelhető.


A hazai kínálatban többféle típusú úgynevezett "nagyitelefon" is elérhető. Itt van például a Doro HandleEasy 326gsm, mely modell felkeltheti az idősebb korosztály figyelmét.


Szintén szép nagy billentyűkkel és a kijelzőn jól látható karakterekkel találkozhatnak azok, akik az osztrák családi vállalkozás az Emporia Telecom készülékeit választják. A Telenor kínálatában szereplő egyszerű készülék az Emporia Talk ára kártyás előfizetés esetén 19,990 Ft. Szintén megtalálhatóak az osztrák vállalkozás telefonjai a T-Mobile kínálatában is, náluk például az Emporia Elegance feltöltőkártyás csomagban 25,641 forint.

Címkék: