Vatera-TeszVesz frigy: mit hoz az összeolvadás?

Pénzcentrum2010. november 5. 10:02

Nem sokkal azután, hogy az eBay megérkezett Magyarországra, a TeszVesz.hu aukció Kft. és a Vatera.hu Kft. 2010. november 1-jén bejelentette egybeolvadását. A hazai aukciós piac két meghatározó szereplője allegroup.hu Kft. néven folytatja tovább tevékenységét. Mint internetes oldal, a teszvesz.hu és a vatera.hu is változatlan formában működik tovább. 

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a világ legnagyobb aukciós oldala (az eBay) idén őszi magyar piacra való lépésével többen a verseny élesedését várták. Az új szereplő felbukkanását követően össze is fogott a hazai online aukcióval foglalkozó két legjelentősebb vállalkozás, akik a piac csaknem 90 százalékát fedik le, és akik egyenként is milliós taglétszámmal rendelkeznek.

A webes felhasználók az internetes böngészés során semmit sem fognak majd észrevenni a változásokból. Csupán a számlák fejlécében már az új cég, az allergoup.hu Kft. neve fog szerepelni.

A magyar vállalatok tulajdonosi köre már egy ideje ugyanaz, és egy irodát is bérelnek. A vezetők az összeolvadástól a működés egyszerűsítését, a közös munkában rejlő piaci előnyök kihasználását várják.

 

Címkék:
teszvesz,