Pokoli bulik, mennyei ízek! Ütős-e az alkoholos energiaital? A dietetikus válaszol

Pénzcentrum2010. október 28. 19:32

Exkluzív csomagolásban kapható a Hell, Magyarország piacvezető energiaital gyártójának party terméke: a Hell Energy Vodka és Whisky. Az 5% alkoholtartalmú italok a kedvelt szénsavas serkentők ízvilágát megőrizve, koffein és taurin nélkül hódítanak.

A Hell Energy Vodka és Whisky úgy nyújtják a közkedvelt és megszokott ízélményt, hogy közben - a taurin és koffein mellőzésével - képesek kiküszöbölni az alkohol és az energiaital keverésével járó élettani hatásokat. A piacon egyedülálló, hiánypótló terméket a szórakozni vágyó fiatalok fogyasztói szokásai hívták életre.

Manapság az ifjúság körében egyre elterjedtebb energiaitallal kevert koktélt inni, hiszen sokan úgy gondolják, ezzel lassíthatják az alkohol felszívódását, és tovább bírják a bulizást. Sajnos kevesen vannak tudatában annak, hogy az alkohollal kevert energiaital fogyasztásakor az ittasságnak csak a tünetei csökkenek - az energiaital serkentő hatása miatt - a befolyásoltság egyáltalán nem.

Az ilyenkor jelentkező élettani hatásokról Pilling Róbert dietetikus beszélt: "A hagyományos, taurint is tartalmazó energiaitalok alkohollal való keverése nem ajánlott, mert a taurin és az alkohol egyes esetekben mérgező vegyületet alkothat, amely nagyobb mennyiség fogyasztásánál súlyos tüneteket is okozhat. A koffein elfedi a részegség jeleit is, ezért azok, akik hagyományos energiaitallal keverve fogyasztanak alkoholt, nem érzékelik helyesen a mértéket. Azonban a taurint és a koffeint nem tartalmazó energiaitalok mindezen veszélyek nélkül keverhetők alkoholos italokkal, természetesen az alkoholfogyasztásra vonatkozó mértékletesség betartásával."

A Hell energiaital gyártójának új termékei azért egyedülállóak, mert amellett, hogy képesek biztosítani az energiaitalos koktélok kedvelt ízét, nem zavarják össze a szervezetet ellentétes élettani reakciók kiváltásával. A fiatalok számára oly fontos "felpörgető" hatás azonban ezeknél az italoknál sem marad el: a változatlan mennyiségben jelenlévő cukor biztosítja az energiaforrást a Hell Energy Vodka és Whisky fogyasztói számára.

A dietetikus szerint: "Az ilyen típusú energiaital-alkohol keverékek fogyasztásakor a véráramba kerülő szénhidrátok segítenek a sejteknek, hogy energiaszintjük megfelelő legyen és a máj gyorsan le tudja bontani az alkoholt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez utóbbiban az energiaitalokban gyakran használt vitaminok is segítséget nyújtanak, a megnövelt folyadékbevitel pedig hozzájárul ahhoz, hogy a kevesebb alkoholos italt igyunk, és később ne vagy csak kevésbé jelentkezzenek a másnaposság tünetei."

A Hell Eneregy Vodkával és Whisky-vel tehát olyan koktélhoz jutunk, amely nem fejt ki ellentétes élettani hatást a szervezetre és - a buli italokkal szemben támasztott elvárásoknak is maximálisan megfelelve - egyedülálló élményt és ízhatást biztosít egy energetizáló ital formájában. A bulihoz öltöztetett koktélok praktikus, 4-es csomagolású party-packben is beszerezhetők. 

 

Címkék: