Melyik repülőtéren éri meg parfümöt, táskát, cigarettát vásárolni?

Pénzcentrum2010. augusztus 23. 14:02

A brit Centre for Retail Research társaság felmérése szerint Róma repülőterén érdemes a legtöbb holmit beszerezni, míg egyes termékek - parfümök, alkoholos italok, vagy egyéb márkás holmik - Frankfurtban, vagy Berlinben jóval olcsóbbak lehetnek.

A repülőtereken található duty free üzletekben a csokoládéktól az italokon és parfümökön keresztül a divatos és márkás kiegészítőkig számos terméket vásárolhatunk, sokszor a bolti árnál alacsonyabb összegért.

A Centre for Retail Research (CRR, Kiskereskedelmi Kutatások Központja) Európa legnagyobb reptereinek üzleteit hasonlította össze. Dolce&Gabbana "Hobo" fantázianévre hallgató táskáját a római reptéren például 850 euróért, míg a londoni Heathrow-n 1245 euróért szerezhetjük be.

Dohánytermékeket és alkoholt a brit reptereken - Gatwicken és Heathrown - szerezhetünk be legolcsóbban, ugyanitt a Panasonic FZ38 típusú digitális kamera azonban másfélszer annyiba kerül (237 euró), mint Párizsban, vagy Lyonban (168 euró).

A felmérésben összesen tíz repülőtér - köztük brit, német, francia, olasz és spanyol repterek - duty free boltjait hasonlították össze, méghozzá egy 22 elemből álló, több ezer eurót kóstáló termékkosár segítségével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezekben az üzletekben átlagosan 6,2 százalékkal olcsóbban szerezhetők be dohány, alkohol, elektronikai és egyéb termékek, mint a városokban található üzletekben, azonban még ennél is jobb üzletet köthetnek, akik online vásárolnak, hiszen így akár 12 százalékot is megspórolhatnak - derül ki a CRR kutatásából.

Címkék: