Így vásárolj iskolatáskát: hasznos tanácsok

Pénzcentrum2010. augusztus 23. 16:58

A tanszerekkel telepakolt iskolatáska fokozott terhelést jelent gyermekünk számára, ezért valóban nem mindegy, milyet is választunk.

Lehetőleg keressünk olyat, amelyik könnyű. Úgyis elég lesz cipelni, ha tele lesz a tanszerekkel. Manapság az üzletekben kapható iskolatáskák hátitáskák az egyenlő súlyelosztást biztosítják, mivel ezeket két vállon lehet hordani, így nem károsítják a gerincet. Figyeljünk oda arra is, hogy a vállpántja széles és párnázott legyen, így nem vágja a gyermek vállát. Ha merevfalú, az is párnázott legyen, hogy a hátát se nyomja.

Következő szempont a táska mérete és belső elosztása. Legyen elég nagy ahhoz, hogy az előírt méretű füzetek és mappák elférjenek benne. Jó ha legalább kétrekeszes, egyik a könyveknek, másik a füzeteknek. Praktikus dolog, ha van benne, vagy rajta külön hely a tízórainak, kívül pedig italtartó, mert így a maradék innivaló nem tud a könyvekre borulni. Fontos, hogy a táska anyaga legyen vízhatlan.
A biztonságos közlekedés érdekében legyen rajta fényvisszaverő csík. Az élénk színű táskák felhívják magukra az autósok figyelmét.

Az idei szezonban hozhatnak áttörést Magyarországon a gurulós táskák, amelyek biztosan nem terhelik túl a gerincet.

Címkék: