Ünneplésből menekülés: elverte a jég a borfesztivált

Pénzcentrum/MTI2010. augusztus 16. 10:02

Jégesővel kísért vihar vetett véget tegnap délután a VII. Tolcsvai Borfesztiválnak. A szervezők a helyi közintézményekbe menekítették a rendezvény több ezer résztvevőjét.

A vihar délután 5 óra körül csapott le a zempléni településre, ahol a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő borfesztivál programjai zajlottak. Vojnár László polgármester elmondta, hogy a résztvevőknek megnyitották az általános iskolát, valamint a tornatermet is, míg mások a fedett színpad alatt találtak menedéket.

Elkezdődött a VII. Tolcsvai Borfesztivál

A nézőtérként szolgáló aszfaltozott futballpálya és a rendezvénynek otthont adó park teljesen víz alá került. A hangosítás berendezései eláztak, de a főkapcsolót időben lekapcsolták, így hárították el az áramütés veszélyét. A károk mértékéről egyelőre nincs pontos információ.

Jól fogy a bor a boltokban is

A Nielsen elemzése szerint mennyiségben 14%-kal, értékben 8%- kal erősödött a borértékesítés a kiskereskedelmi láncokban. A nyolc kereskedelmi hálózat értékesítését vizsgáló felmérés szerint az elmúlt fél évben a láncok eladásai összesen húszmillió litert tettek ki, 11 milliárd forint értékben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A termék súlyozott átlagára 571 forintról 537 forintra csökkent, ennek hátterében vélhetően az eladások növekedése állhat. A forgalom 76%-át a hagyományos, 0,75 literes kiszerelésű palackok eladása adja, ám a kétliteres kiszerelés kilencről 11%-ra növekedett. Eközben a félliteres kiszerelés részaránya tízről 9%-ra csökkent.

A kiskereskedelmi láncoknál továbbra is keresettebb a vörösbor, értékben 55%-os, mennyiségben 54%-os a piaci részesedése, de emellett szépen teljesít a rozé is, részaránya értékben nyolcról 9%- ra nőtt a fehérbor rovására, amelynek a jelenlegi részaránya 37%.

Címkék: