Átverés: Toshiba laptop helyett fadarab a dobozokban

Pénzcentrum2010. augusztus 5. 10:32

Két férfit vettek őrizetbe az amerikai hatóságok, akik gondosan becsomagolt fadarabokat próbáltak Toshiba laptopként eladni a gyanútlan vevőknek. A hatóságok információi szerint senki nem dőlt be a trükknek.

A Mississippi állami hatóságok két férfit vettek őrizetbe védjegyjogi jogsértés és márkajelzés hamisításának gyanújával a napokban. A gyanúsítottak egy laptopnak megfelelő méretű és súlyú fadarabot próbáltak hordozható számítógépként értékesíteni. A falapokat gondosan becsomagolták, Toshiba címkékkel látták el, és remélték, hogy potenciális vevőik nem vizsgálják meg alaposan az átadott csomagot - írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A két férfi akkor bukott le, amikor a "hamisítványokat" egy rendőrnek ajánlották megvásárlásra, aki bár nem volt szolgálatban, intézkedett velük szemben.

Az ellenőrzés során a gyanúsítottaknál laptopként becsomagolt iratgyűjtő mappákat is találtak. A hatóságok információi szerint a két férfi nem adott el egyet sem a fadarabokat, illetve a mappákat tartalmazó "laptop-csomagokból".

Címkék:
toshiba,