Válságálló biztosítást ígér az AXA

Pénzcentrum2010. július 7. 12:02

Széleskörű kockázati fedezetet és akár a nehéz időszakokhoz is rugalmasan alkalmazkodó, hosszú távú megtakarítást kínál az AXA Biztosító közelmúltban bevezetett, rendszeres díjfizetésű, befektetési egységekhez kötődő biztosítása, az Univerzum.

A gazdasági válság komoly pénzügyi tapasztalatokat és számos keserű tanulságot hozott az öngondoskodó emberek számára. A megtakarításokat fontosnak tartók közül sokan szembesültek azzal, hogy élethelyzetük időről időre jelentősen megváltozik: a kedvező jövedelmi időszakot szűk esztendők váltják fel, majd újra visszatér a tehetősebb időszak.

Az Univerzum a rugalmas megtakarítások mellett életbiztosítási fedezetet, többféle balesetbiztosítási fedezetet, sőt néhány egészségbiztosítási fedezetet is magába foglal.

Az Univerzum több olyan kiegészítő funkciót tartalmaz, amely kiküszöböli a unit-linked termékekre korábban jellemző, a megtakarítások értékében bekövetkező nagyfokú ingadozásokat. A unit-linked eszközalapokhoz kapcsolódó egyedi funkciók segítségével a speciális befektetési szaktudással nem rendelkező ügyfelek is részesedhetnek a pénzpiacok emelkedéséből, mégpedig úgy, hogy ugyanakkor elkerülhetik a válságos időszakokra oly jellemező, nagyfokú piaci ingadozásokból eredő hozameséseket.

Bár a díjfizetés pénzneme forint, az ügyfelek eldönthetik, hogy a megtakarításokat milyen devizában kívánják folytatni. A nagyfokú rugalmasságot tovább erősíti, hogy a biztosító nem szankcionálja az egyes megtakarítási eszközök és devizák közötti váltásokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügyfelek és az értékesítő partnerek hosszú távú anyagi érdekeltségének fenntartása érdekében a biztosító a szerződés elején befizetett díjak egy részéből hűségtartalékot képez, amelyből a szerződés negyedik évétől kezdve évről évre kiegészíti az ügyfelek megtakarításait. E Hűségbónusz is hozzájárul ahhoz, hogy a hosszú távú megtakarításban érdekelt ügyfelek - piaci összehasonlításban nagyon kedvezőnek számító - 1,26-2,08 százalék közötti Teljes Költség Mutatójú (TKM) terméket vehessenek igénybe.

Címkék: