Még ma menj vásárolni! Komoly drágulás jöhet!

Pénzcentrum2010. június 14. 12:02

E héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulása a boltokban. Termékenként eltérő mértékű, 3-8 százalékos áremelés várható -értesült az agromonitor.hu.

Bárány László, a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke a lapnak elmondta: a drágulás hátterében az árfelhajtó hatású nyugat-európai keresletnövekedés áll, amely elapasztotta az itthoni feldolgozóipari készleteket.

A baromfiiparnak sikerül elfogadtatnia áremelési elképzeléseit a kereskedőkkel, ezért e héttől megkezdődik a csirke- és a pulykatermékek drágulás a boltokban.

Problémás élelmiszer a magyar boltokban: ki a felelős? Kattints!

A csirkemellfilé kilogrammonkénti nettó nagykereskedelmi átadási ára 100 forint körüli mértékben emelkedhet, míg a comb kilója 20-30 forinttal lehet drágább. A feldolgozók az áremeléseket eredetileg április-májusra tervezték, de a kereskedők csak most ismerték el törekvéseiket.

További rossz hírek: a gyümölcs sem lesz olcsóbb

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elmúlt hetek csapadékos, árvizes időjárása országszerte hatalmas károkat okozott a zöldség- és gyümölcstermelőknek. Mivel a környező országokban sem jobb a helyzet, így német, osztrák és olasz kereskedők ostromolják a dunántúli ültetvények tulajdonosait, egyre magasabb árat kínálva a termésért.

Megijedtek Orbántól a pálinkások - Kattints!

A termelők az ajánlatokat sem minőségben, sem mennyiségben nem tudják kielégíteni. Az ország egyik legnagyobb eper- és málnatermő vidékén, Somogyban az ültetvények több mind harmada a belvíz, illetve a sok csapadék miatt szinte teljesen kipusztult. Bizonytalan terméskilátásokról és emelkedő árakról számoltak be a napokban a kisalföldi, zalaegerszegi és nagyatádi feldolgozóüzemek is.

Címkék: