Milliók gyűlnek össze naponta az árvízkárosultak javára

Pénzcentrum2010. május 19. 13:32

Az elmúlt 48 órában összesen közel 70 ezer telefonhívás érkezett a 1752-es Nemzeti Segélyvonalra - közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány. Ma a mobiltársaságok is gyűjtést indítottak.

Egy hívással a telefonálók 250 forintot adományozhatnak májusi ítéletidő károsultjai számára. Az összegyűjtött pénzadományok az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jutnak el a károsultakhoz. A 250 forintból néhány forint kapcsolási díj a telefonszolgáltatóké, feltöltős telefonoknál pedig 50 forint áfaként a költségvetést illeti.

A 1752 a Telenor (volt Pannon) és a Vodafone hálózatából nem hívható.

A három magyarországi mobilszolgáltató (Telenor, T-mobile, Vodafone) és a T-Home ma déli 12 órától nyitott meg egy másik segélyvonalat. A mobilcégek által indított 1749-es telefonszámot tárcsázva, vagy ugyanerre a számra az "ARVIZ" illetve "ÁRVÍZ" szót SMS-ben elküldve 200 forint adományozható a védekezési munkáltatok támogatására és az ítéletidő károsultjainak megsegítésére. Az itt beérkező adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül érkeznek célba.

A 1749-en legutóbb a Haitit sújtó földrengés okozta károk helyreállítására lehetett adakozni, akkor összesen 402.449 sms és hívás érkezett a telefonszámra, mellyel közel 80,5 millió forint gyűlt össze a nemes célra.

Címkék: