Horror! A múmia keze is benne van a százmilliós bűntényben!

Pénzcentrum2010. május 7. 13:02

Klasszikus horrorfilmek promóciós posztereinek hamisított verzióival kereskedett az a férfi, akit a napokban vettek őrizetbe az amerikai hatóságok. A gyanúsított mintegy 1 millió dollár (221 millió forint) értékben adott el nem eredeti filmes relikviákat a gyanútlan internetezőknek -írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapja.

Egy georgiai kereskedőt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok a napokban, aki klasszikus horrorfilmek posztereinek hamisított verzióival kereskedett az eBay aukciós portál oldalain. A hatóságok szerint a férfi egy New York-i nyomda és egy restaurátor közreműködésével készítette a hamis filmes relikviákat.

A hatóságok szerint a gyanúsított 500 és 5000 dollár közötti áron értékesítette többek között a Frankenstein, a Frankenstein fia és A múmia keze című horrorklasszikusok posztereinek illegális másolatait. A bíróságra benyújtott bizonyítékok szerint mintegy 1 millió dollár értékű hamisítványt adott el gyanútlan vevőinek.

A férfi ellen a bírósági eljárás folyamatban van. Mivel az amerikai jogszabályok szigorúan büntetik a postai szolgáltatások törvénysértő célra történő használatát - a férfi ugyanis postai úton küldte vevőinek a megvásárolt relikviákat -, tettéért akár több év szabadságvesztésre és 250 ezer dollár összegű pénzbüntetésre is számíthat.

Címkék: