Valaki megint jól járt: pár nap alatt elfogyott a 7 hónapos támogatás

Magyar Nemzet2010. április 28. 09:17

Múlt pénteken lezárta a háztartásigépcsere-programot a környezetvédelmi tárca, mivel 3 hét alatt elfogyott az egymilliárd forintos, a szén-dioxid kvóták eladásából származó keret, amit egyébként 7 hónapra szántak -írja a Magyar Nemzet.

Több civil szervezet is nehezményezi, hogy a pályázati anyag összeállítása meglehetősen időigényes volt, sokan ki is csúsztak a három hétből. Számos szervezetnek azonban mégis sikerült beleférnie ebbe a rövid periódusba: Magyarországon bevett rendszer ugyanis, hogy az egyes gazdasági területek szereplői pályázatíró cégeket keresnek meg, hogy azok segítsék a kiírásban részt vevőket.

A lap úgy tudja, jelen esetben a hűtő-és mosógép-kereskedők ajánlottak jutalékot pályázatíró cégeknek, hogy civil szervezetek számára készítsék el a pályázati beadványt. A kereskedők vélhetően így próbálták meg felpörgetni az eladásokat.

A KVVM-hez az elmúlt három hét alatt nem érkezett panasz a kiírt pályázat túlzott időigényére vonatkozóan.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 ezer korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújtott gépenként 60-70 ezer forintos támogatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

70 ezres támogatást is kaphatsz hűtőd vagy mosógéped lecserélésre!

Az energiahatékony, új háztartási gépek beszerzésére az időskorúakat, nagycsaládosokat, a fogyatékkal élőket és a regisztrált munkanélkülieket segítő alapítványok és egyesületek pályázhattak. Az egy hónappal ezelőtti kiírás szerint "a pályázatok elbírálása folyamatos, azokat 2010. október 30-ig vagy a keret kimerüléséig lehet benyújtani."

Címkék: