A Tesco futtatja a sztárzenekart! Hatalmas üzlet a háttérben

Pénzcentrum2010. április 24. 10:02

A világszerte népszerű Faithless zenekar új kislemezét és májusban megjelenő albumát CD-formátumban kizárólag a Tesco áruházakban lehet majd megvásárolni.

A Billboard Business News zeneipari szaklap beszámolója szerint a zenekar új nagylemeze, a "The Dance"május 16-án jelenik meg: CD-formátumban kizárólagos értékesítési jogot szerzett rá a Tesco-áruházlánc. A hírek szerint Nagy-Britanniában több, mint ezer üzletben lehet majd kapni a lemezt, arról egyelőre nincsenek információk, hogy más országokban hogyan működik majd az értékesítés.

A Tesco számára vélhetően hatalmas üzletet jelent a lemez értékesítése, hiszen valószínű, hogy az új Faithless-albumból Nagy-Britanniában egymilliónál is több fogy majd. Az idei Sziget Fesztiválon is fellépő banda pedig abból profitálhat, hogy a Tesco alacsony értékesítési ára miatt többen veszik meg CD-formátumban, és kevesebben töltik le illegálisan lemezüket. 


Érdekes, hogy Magyarországon is volt már példa arra, hogy a Tesco exkluzív értékesítési jogot szerzett egy albumra. 2004-ben a Bëlga zenekar második albumát (Jön a gólem! címmel) 2500 forintért lehetett megvásárolni az áruházlánc magyarországi üzleteiben.

Címkék: