Vodafone: A munkanélküliek nem mobiloznak

MTI2010. március 31. 13:02

A várakozásokkal ellentétben nem indult fejlődésnek tavaly év végén, az idén év elején a mobiltávközlési piac, aminek növekedését Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója most 2010 őszére teszi.

Beck György szerdán Budapesten sajtótájékoztatón hozzátette, a növekedést meghatározza az is, hogy a munkanélküliekkel jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik lemondanak a mobil használatáról.

A magyar mobilpiac tavaly a becslések szerint értékben 6-8 százalékkal csökkent 2008-hoz képest, az iparági előrejelzések szerint várhatóan 2009-hez hasonlóan alakul a helyzet az idén is, s csak valamikor 2010 végén stabilizálódik a piac, illetve indul meg ezt követően a növekedés. A Vodafone azt várja, hogy a következő időszakban több nagy projekt is megvalósul, így például az autópályákon a használat-arányos díjfizetés, illetve a helyi közlekedésben a mobilfizetés lehetősége.

Beck György elmondta: miközben a válság idején minden leányvállalatnak létszám-racionalizálást kellett végrehajtania, addig a Vodafone Magyarországra, Miskolcra telepítette regionális ügyfélközpontját, illetve Budapestre pénzügyi központját. A pénzügyi központban most mintegy háromszázan dolgoznak, de az idén újabb országok becsatolásával, újabb mintegy kétszáz munkatársat vesznek fel. A miskolci központban mintegy százötvenen dolgoznak, ám év végre a tervek szerint a számuk megduplázódik vagy még ennél is nagyobbra nő.

A 2,6 millió fölötti ügyfélszámmal rendelkező társaság a mobil internet piacon egy év alatt kétszeresére növelte az aktív mobilinternezői előfizetői számát, s most több mint 187 ezer ilyen ügyfele van. Év végére a számuk a tervek szerint eléri a 250 ezret. A társaság áprilistól, mintegy 25 fővel létrehozza az üzletfejlesztési divízióját, a részleg feladata az lesz, hogy új szolgáltatási lehetőségeket tárjon fel a piacon.

Címkék: