Vigyázz, nehogy hamis kazánt vásárolj!

Pénzcentrum2010. február 19. 09:02

A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, egy vas megyei gazdasági társaság vezetője ellen.

A vámnyomozók bűnügyi információk alapján megállapították, hogy egy magyar állampolgár irányítása alatt álló Kft. olyan "B-30" megnevezésű kazánt gyártott és hozott kereskedelmi forgalomba egy országos hálózattal rendelkező Kft-n keresztül, amely kazán a CALOR 2000 Kft. által kifejlesztett és gyártott, a köztudatban "lébényi kazán" néven ismert kazánnal külsőre megegyező, azonos műszaki megoldásokkal van ellátva. Az előzetes szakértői vélemény alapján a kazánok hamisítványok. A szóban forgó cég a gyártáshoz szükséges védjegybirtokos engedéllyel nem rendelkezik.

A nyomozás során a pénzügyőrök az ország különböző pontjain azonos időpontban 34 helyszínen - többek között Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is - tartottak házkutatást, melynek eredményeként 74 darab kazán lefoglalására került sor. A lefoglalt okirati bizonyítékok alapján megállapítást nyert, hogy 2009. évben összesen 224 darab kazán került legyártásra és részben értékesítésre összesen 56 millió forint értékben - közölte a VPOP.

Címkék: