Egyetlen McDonald's-ban ehetsz ma féláron

Orosz Márton2010. február 18. 11:02

Meglepő, de a mai Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozott éttermek listáján egy kecskeméti McDonald's étterem is szerepel. Ez különösen annak fényében izgalmas, hogy az országban egyetlen más McDonald's sem vesz részt a mai féláras torkoskodásban.

Mint arról többször is beszámoltunk, 1300 étterem csatlakozott a mai Torkos Csütörtök akcióhoz. A résztvevők vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

A McDonald's és a franchise
Jelenleg 100 McDonald's étterem működik Magyarországon: 48 vállalati étteremként, 52 pedig franchise partner által működtetve.

Az éttermek helyszínét minden esetben a vállalat jelöli ki, és a vállalat adja át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata, melynek értéke egy újonnan nyíló étterem esetében kb. 140 millió Ft. A beszerzések akár a gépekről, akár az alapanyagokról van szó, minden esetben a McDonald's által kiválasztott, minősített beszállítóktól történhetnek.

(Forrás: mcdonalds.hu)

Az éttermek listájának érdekessége, hogy ezúttal egy McDonald's -a kecskeméti Malom bevásárlóközpontban található étterem- is résztvevőként van feltüntetve.

Amint a Pénzcentrum a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft-től megtudta, a párszázas ajánlat kivételével minden önállóan vásárolható termékre és minden menüre áll a kedvezmény, ami más akciókkal természetesen nem vonható össze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mivel az említett étterem a Malom bevásárlóközpont food court részén található, asztalfoglalás nem szükséges. A vendégeket az étterem kapacitásának függvényében tudják a kiszolgálni, a kapacitást a várhatóan megnövekedő érdeklődésre való tekintettel természetesen megnövelték.

Felmerül a kérdés, hogy lehet, hogy csak egy étterem csatlakozott az akcióhoz, a 100 magyarországi McDonald's közül? A McDonald's Magyarország tájékoztatása szerint a csatlakozó étterem franchise üzemeltetésben működik, az üzemeltető franchise partner pedig úgy döntött, hogy ebben az éttermében szeretné kipróbálni az akciót - döntésével pedig a vállalattal egyetértett.

A Franchise üzemeltetésű étteremek saját gazdálkodású egységek, ezért a vállalattal egyeztetve egyénileg is részt vehetnek akciókban és folytathatnak egyedi marketing aktivitást. A vállalati éttermek esetében még nem merült fel a csatlakozás kérdése, inkább a ma induló új akcióra fókuszálnak.

Címkék: