Kamu perzsaszőnyeg + durva eladók = átverés a XI. kerületben

Pénzcentrum2010. február 15. 08:32

Komoly árengedményekkel és nagy perzsaszőnyeg-választékkal csábítja immár egy hónapja egy XI. Kerületi ideiglenes árusító helyre a vásárlókat egy bizonytalan hátterű vállalkozás -írja a Napi Gazdaság.

A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a "biztosítéki tulajdonként átruházott" darabokat. A Napi szerint ezek azonban egyáltalán nem alacsony árak, sőt, a piaci ár háromszorosára rúgnak.

A Budafoki úti raktárban állítólag 3500 darabos készletet halmoztak fel, de hogy pontosan mennyit adtak el az elmúlt hetekben és mennyit hoznak még Budapestre, arra nem adtak választ a lapnak a német ajkú, de vélhetően nem német árusok. Sőt, a kiárusítást végző cég képviselői a Napi Gazdaság tudósítóját erőszakkal eltávolították a kiárusítás helyszínéről.

A XI. kerületi polgármesteri hivatalban a kiárusítás bejelentésének - így a kérelmező cégnek és hátterének - nem volt nyoma. Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra figyelmeztet, hogy a tevékenységhez adószámot és az áru eredetének igazolását is mellékelni kellett volna.

Címkék:
tudatosvasarlo,