Tarolt Európában az új technológia: mit hoz 2010?

Pénzcentrum2010. február 11. 16:02

Megállíthatatlannak tűnik a szórakoztatóipar technológiai fejlődésének begyűrűzése a mindennapjainkba. Ezt bizonyítja, hogy a Blu-ray lemezek eladása Európában 167%-os növekedést mutatott 2009-ben.

A Digital Entertainment Group Europe (DEGE) adatai szerint ez a növekedés a gyártók számára ellensúlyozta a DVD-eladások 9%-os csökkenését is.

Összességében a "home entertainment", azaz az otthoni szórakoztató elektronikai cikkek piaca 5,5 milliárd fontos bevételt produkált az elmúlt évben: a nemzetközi recesszió miatt ez 7%-os csökkenést jelent 2008-hoz képest.

Yves CAILLAUD, a DEGE elnöke a szervezet londoni közgyűlésén elmondta:''A Blu-ray egyre nagyobb erővel van jelen az európai piacokon, ez a siker pedig egy összehangolt iparági promóciónak köszönhető. Egyre elterjedtebbek a HD TV-k, és megfizethetőbbek lettek a magas minőségű termékek is.


Yves CAILLAUD


A várakozások szerint az idei év nagy szenzációja a 3D-s televíziók piaci megjelenése és elterjedése lehet: a legjelentősebb gyártók közül már a Walt Disney és a Sony Pictures is jelezte, hogy 3D-s Blu-ray lemezeket dob piacra 2010-ben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A DEGE az Avatar és a Szörnyek az űrlények ellen 3D-s mozifilmek kimagasló sikere alapján arra számít, 2010-ben a 3D-s kalandok "a mozikból az európai fogyasztók otthonába vándorolnak".

Címkék: