Botrány! Hamis botox-szal kezelte vendégeit az álkozmetikus

Pénzcentrum2010. február 5. 18:02

Az amerikai bíróság 13 hónap börtönbüntetésre ítélt egy kozmetikust a közelmúltban, aki hamis hatóanyagú Botox és Restylane injekcióval kezelte ráncfeltöltésre érkező vendégeit. A hamis szerek alkalmazása mellett ráadásul az elítéltnek nem volt képesítése a beavatkozás elvégzésére -írja a hamisitasellen.hu.

A washingtoni szépségszalon tulajdonosát gyógyászati termékhamisítás, továbbá hamisított kozmetikai eszköz forgalmazásának és értékesítésének vádjával 13 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság, miután kiderült, hamis hatóanyagú Botox és Restylane injekcióval kezelte vendégeit. Néhányuk esetében a beavatkozás maradandó hegesedést eredményezett.

Az eredeti Botox és Restylane injekciókat ráncfeltöltésre alkalmazzák a szakemberek, de a vonatkozó előírások szerint a szépészeti beavatkozás csak képzett orvos közreműködésével és felügyeletével végezhető el. A napokban elítélt Xin He azonban annak ellenére végezte el a kezelést, hogy ő maga nem rendelkezett a szükséges képesítéssel.

A kozmetikus ítéletének kiszabásánál a bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a nő egy 2006-os, jogi felelősségre vonást is kilátásba helyező tiltó végzés ellenére folytatta tevékenységét.

Címkék: