Padlóba döngölte a Tescot a Lidl és az Aldi

Pénzcentrum2010. január 28. 11:02

A britek számára a német Aldi és Lidl sokkal szimpatikusabb, mint az angol Tesco -derül ki a Which? magazin legfrissebb felméréséből. A legendás "Big four" üzletláncok egyike sem tartozik az élvonalba.

A Which? magazin 13 ezer ember megkérdezésével végzett felmérése szerint Nagy-Britannia legkedveltebb üzletlánca a -nem elsősorban hihetetlenül olcsó árairól híres- Waitrose, amelynél 79%-os szintet mértek. A vásárlói elégedettséget vizsgáló kutatás második helyén a -hazánkban szintén ismeretlen- Ocado áll, míg a bronzérmet a szigetországban szupermarketeket is működtető Marks & Spencer szerezte meg.

A vásárlók 61-61%-osan elégedettek a Lidl-lel és az Aldival, akik így a lista megosztott 4. helyét szerezték meg. A német keménydiszkontláncok sikerét a Which? elemzői annak tulajdonítják, hogy a vásárlók szerint ezekben a boltokban alacsony áron kaphatóak a legjobb minőségű termékek.

A Nagy-Britanniában csak "Big four", azaz "Nagy négyes" néven emlegetett üzletláncok (Sainsbury's, Tesco, Asda, Morrisons) azonban igencsak leszerepeltek a felmérésen. A hazánkban is jelentős piaci szereplőnek számító Tesco például csak a kilencedik helyet szerezte meg, 49%-os elégedettségi aránnyal.

Peter Vicary-Smith, a Which? vezető szerkesztője elmondta: "A felmérésből kiderül, hogy a brit vásárló egyszerre szeretné a legjobb ár/érték arányt, a legszélesebb kínálatot, és a legjobb vásárlási körülményeket. A rosszul szerepelt üzletláncoknak tudomásul kell venniük, hogy a vevők a lábukkal szavaznak, és könnyen elpártolhatnak tőlük."

Címkék: