Veszély! Patkányürüléket találtak a cigarettában!

Pénzcentrum2010. január 25. 16:58

Figyelmeztetést tettek közzé a brit hatóságok, miszerint a feketepiacon kapható hamis cigaretták nagy eséllyel patkányürüléket és fűrészport tartalmazhatnak. A szakértők kérik a lakosságot, hogy kerüljék a hamis dohányáru megvásárlását -írja a hamisitasellen.hu.

Az északnyugat-angliai Lancashire régió hatóságai a tavalyi évben kilenc alkalommal intézkedtek hamis cigaretták ügyében, amelyek során a szakemberek összesen 1500 karton hamisított dohányárut foglaltak le. A lefoglalt termékek laborvizsgálata során nem egy esetben patkányürülék, valamint fűrészpor nyomaira bukkantak a cigarettákban. A lancashire-i hatóságok ezért kérik a helyieket, hogy az egészségügyi kockázatra való tekintettel legyenek óvatosak, és kerüljék a hamisítványok megvásárlását.

Figyelmeztetésük szerint a hamisítványokat általában kisebb üzletekben, piacokon, használtcikk vásárokon, egy-egy esetben munkahelyeken kínálják eladásra. A szakértők szerint a hamisítványok legjobb indikátora az ár: ha a termék feltűnően olcsó, akkor minden valószínűség szerint hamisítvánnyal állunk szemben.

A figyelemfelhívás kitér arra is, hogy a hamisítók és a hamisítványok kereskedői a nagyobb haszon reményében egyáltalán nem tartják be a cigaretta-értékesítésre vonatkozó jogszabályokat, így rendszeresen adnak el hamis cigarettát kiskorúaknak is. A hatóságok ezért kérik a szülőket is, hogy figyeljenek oda gyermekeikre.

Címkék:
tudatosvasarlo,