Így buktak le a hamis Nike-pulcsik - fotók

Pénzcentrum2010. január 13. 11:32

A röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre a tegnapi napon egy lengyel honosságú tehergépjármű-szerelvény, amely a benyújtott okmányok alapján különböző textiltermékeket szállított Szerbiából Szlovákiába.


A pénzügyőrök az okmányok ellenőrzését követően a rakomány tételes vizsgálata mellett döntöttek, amelynek során a raktérben a fuvarokmányon feltüntetett márkajelzés nélküli ruházati termékek között 3.000 darab Nike jelzéssel ellátott felsőt találtak.


A szakértő véleménye alapján a ruházati termékeken található Nike jelzés nem felel meg a szabványnak, azonban alkalmas a gyanútlan vásárlók megtévesztésére, ezért hamisítványnak minősül.


A vámhatóság a közel 20 millió forint értékű hamis felsőket lefoglalta, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Fotók: VPOP

Címkék: