Elfogyhatnak a nők kínában!

Pénzcentrum2010. január 11. 17:02

Több, mint 24 millió házasodási korba lépő férfi találhatja magát partner nélkül 2020-ra, az egyre súlyosabbá váló nemi egyensúlytalanság miatt Kínában - állítja a Kínai Társadalomtudományi Akadémia.

Az újszülöttek körében tapasztalható nemi egyenlőtlenség egyre súlyosabb demográfiai problémát vetít előre az 1,3 milliárd lakost számoló Kínában. Ennek oka elsősorban az abortuszban keresendő, mivel Kínában a szegényebb családok, főleg vidéken a születendő lány gyermeket gyakran elvetetik, anyagi megfontolásból.

A nem-specifikus abortusz jelensége a nyolcvanas években öltött különösen nagy méreteket, addigra vált ugyanis az ultrahangos vizsgálat olyan fejlettségűre, hogy időben meg tudták mondani, hogy milyen nemű a születendő gyermek.

A legfrissebb adatok alapján 100 újszülött kislányra 119 kisfiú jut, amely arány vidéken még torzultabb. Ennek következtében, szakértők szerint, elképzelehető, hogy egyes területeken agglegénység vár a férfiakra.

Ez a szociális ellátórendszerre is nagy terhet ró, hiszen házastárs nélkül csak a saját jövedelmére tud hagyatkozni az illető, de a társadalom elöregedése is súlyos problémákoz vezethet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A városokban ugyan nem annyira jelemző a lány gyermekek elvetetése, azonban egynél több gyereket meglehetősen kevés fiatal pár vállal.

Címkék: