Veszély! Támadás a CIB ügyfelei ellen! + FRISS információk

Orosz Márton2010. január 4. 09:02

Egyértelműen hamis CIB-levelek landoltak postafiókunkban ma reggel. A levelek -csak úgy, mint az elmúlt hetek hasonló, más bankok ügyfelei elleni támadások esetében- adathalászatra, ártó szándékra utalnak.

 

FRISS: A CIB honlapján reagált a támadásra:

"Tudomásunkra jutott, hogy ismeretlen személyek a CIB Bank nevében e-mailben hitelkártya adatokat kísérelnek megszerezni.

Az e-maileket véletlenszerűen küldik el nagy mennyiségben interneten megtalálható e-mail címekre, tehát nem a CIB Bank ügyfél-adatbázisában található e-mail címekhez fértek hozzá. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy sem a banki honlapot, sem a banki internetes rendszert nem érte támadás, hanem közvetlenül az e-mail címzetteitől próbáltak meg azonosítókat megszerezni.

A levél szövegének megfogalmazásából valószínűsíthető, hogy külföldi elkövetők, rossz magyarsággal készített e-mailjéről van szó. A CIB Bank ismét figyelmezteti ügyfeleit, hogy semmilyen esetben nem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására.

Javasoljuk, hogy honlapunk címét (www.cib.hu) minden esetben kézzel írja be a böngésző címsorába, e-mailben kapott linkre kattintva soha ne lépjen be és ne adja meg az adatait!

Amennyiben mégis megadta volna adatait a csaló oldalon, illetve ha elektronikus banki szolgáltatásaink használata során bármi gyanúsat, szokatlant észlel, kérjük, haladéktalanul értesítse nonstop telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 40 242 242, vagy a külföldről hívható +36 1 399 88 77 telefonszámon."

 

Mint arról ma reggel beszámoltunk, a hamis levél az alábbi szöveggel érkezett, a feladó mezőben a CIB Bank (service@cib.hu) szerepel:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt
következ ok miatt.

1. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2. Hiányos frissítését CIB Online számla..

Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal,
hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját..

Kattintson az alábbi linkre, hogy állítsa vissza a CIB online számla:"

 


Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy NE adják meg adataikat a hamisított CIB honlapon. A legjobb, ha azonnal töröljük a kéretlen levelet.

A bankok elektronikus levélben soha nem kérik ügyfeleiktől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését.

 

Az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen támadások a hazai pénzintézetek ellen. 


Támadás az Erste ellen! Több hullámban zajlik a harc
OTP-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!
Támadás érte az MKB-t, de hárítottak

 

Címkék: