Kalandok az Intersparban: karácsonyi körkép 7

Pénzcentrum2009. december 23. 05:32

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Hetedik alkalommal az Árkádban található Interspar áruházban néztünk körül.


Helyszín: Árkád, Budapest Örs vezér tere
Üzlet: Interspar
Időpont: 2009. december 21, 17.50-18.20

Hétfőn este az Árkádba belépve láttuk, hogy a hömpölygő tömeg vásárlási kedvének semmi sem szabhat határt. Zsúfolt folyosók, zsúfolt üzletek, sorok a kasszáknál, szatyrokkal megrakott emberek sokasága. Persze a tömeg az alsó szinten található Intersparban sem lett kisebb, viszont a pénztárak előtt kígyózó sorok meglepően rövidnek bizonyultak. De erről majd később.

Az már a bejáratnál látszott, hogy a vevők elsősorban élelmiszerért mentek a Sparba. A kosarak és a bevásárlókocsik többsége a karácsonyi hosszúhétvégéhez szükséges élelmiszerekkel volt tele: halászlékocka, narancs, sajtok, sonkafélék, felvágottak mind-mind előfordultak. Sor állt -mint mindig- a felvágottas - és a húspultok előtt is, de úgy tűnt, a vevők türelmesen várakoztak.

A Spar komoly borválasztékából is többen válogattak, az üvegekhez tartozó papírtasakok azonban pont a borospolcoknál voltak a legdrágábbak. A papír-írószereknél jóval olcsóbb termékeket is találtunk, igaz, az össze-vissza dobált tasakok miatt szint lehetetlenség volt megkülönböztetni egymástól az ár szerint differenciált termékeket.

Kimondottan sokan válogattak a csokoládéspolcoknál, de a fűszerek és a tésztafélék sorában sem volt könnyű elférni. Sőt, valójában az egész áruházban nehéz volt a közlekedés, elsősorban a bevásárlókocsikkal közlekedő vásárlóknak akadtak problémáik a szűk sorokban. Többen az árukészletre is panaszkodtak, hiszen például az akciós Leifheit konyhai-háztartási eszközök polcain jelentős készlethiány mutatkozott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi azonban tesztünkben konkrét céllal indultunk neki az áruháznak, egészen pontosan az aktuális katalógusban szereplő, akciós árú "Ceresit Stop Pára 2 in1 illatosító és páramentesítő párnára" fájt a fogunk. Nem kekeckedni akartunk, tényleg szükségünk volt egy ilyenre.


Fotó: stoppara.hu


Az akciós terméket azonban csak nem sikerült megtalálnunk. Kerestük a vegyiáruknál, a tisztítószereknél, a porszívók környékén, de egyik helyen sem jártunk sikerrel. Amikor aztán már feladtuk a reményt, hirtelen megtörtént a csoda. Ott állt az áhított páramentesítő, a chips-es sor végén. Eufórikus élmény volt, azonnal vettünk is egyet.

A pénztáraktól azonban egyértelműen pozitív élménnyel távoztunk: sikerült ugyanis egy úgynevezett gyorskasszához beállnunk, ami -legalábbis a kiírás szerint- azoknak a vevőknek van fenntartva, akik csak néhány terméket vásároltak. A megoldás mindenképp hasznos: a kezdetben végeláthatatlannak tűnő sorbanállást ugyanis sikerült pár perc alatt letudnunk.

Címkék: