Sötétek? A Tesco nem akar vásárlókat látni az új üzleteiben!

Pénzcentrum2009. december 7. 04:30

Úgynevezett "sötét üzleteket" nyitott a Tesco két brit városban, melyekbe - bármilyen meglepő, de - a vásárlók nem tehetik be a lábukat. A Croydonban és Aylesfordban átadott egységek kizárólagos feladata az online rendelések felvétele és teljesítése a kosár összeállításától a házhozszállításig.

"Az online áruházak külsőre ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos üzleteink, az ott dolgozók hasonló munkarendben végzik a munkájukat. A fő különbség, hogy ezekben az áruházakban nincsenek pénztárak, valamint csak a Tesco kötelékébe tartozó munkatársak tartózkodhatnak az eladótérben" - mondta Tom Hoskin, a Tesco brit szóvivője.

Fizess bankkártyával! Időt és pénzt is spórolhatsz!

A munkatársak feladata az online rendeléseken szereplő tételek összeállítása és házhoz szállítása. A polcok elrendezése a hagyományos üzletekhez hasonló lesz, hogy a dolgozók könnyen megtalálják a termékeket.

A Tesco hetente közel félmillió internetes rendelést kap a szigetországban, ezek 3-4 %-át lesz képes kezelni az erre kijelölt két új áruház (2010-ben Greenfordban nyitják a harmadikat), a többit a normál üzletekben az eddigi módon teljesítik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"Hetente 3,5 millió látogatója van az internetes oldalunknak, előrejelzéseink szerint 2014-ig évi 15 %-os növekedés előtt áll az ágazat. Az új üzleteket a növekvő igények kielégítése érdekében nyitottuk" - mondta az áruházlánc internetes értékesítési üzletágért felelős vezetője, Laura Wade-Gery.

Címkék: