A 2010-es normatíva igényléssel és elszámolással kapcsolatos főbb szabályok

Pénzcentrum2009. december 7. 10:32

A normatív állami hozzájárulás igénylésének feltétele, hogy a fenntartó az általa fenntartott szolgáltató, illetve intézmény tekintetében rendelkezzen jogerős működési engedéllyel és megfeleljen az adott évi költségvetési törvényben és az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók normatív állami támogatásáról szóló 213/2009. (IX. 29.) kormányrendeletben meghatározott egyéb feltételeknek.

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 30. § (7) bekezdése értelmében a 2010. évi normatív hozzájárulás igénylésének feltétele, hogy a fenntartó, illetve fenntartóváltozás esetén a jogelőd fenntartó 2009. július 31-éig bejelentse a Kincstár - fenntartó székhelye szerinti illetékes - regionális igazgatóságának a normatív hozzájárulás-igénylés alapjául szolgáló várható feladatmutatót (ellátotti létszám, férőhelyszám, szolgálat, központ) és az igénybevétel 2010. évi várható időtartamát, a határidő elmulasztása esetén igazolási kérelemnek nincs helye.

Ha a jogelőd fenntartónak nem volt bejelentési kötelezettsége, a határidőt követő fenntartóváltozás esetén a feltételt teljesítettnek kell tekinteni.

Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

A tárgyévet megelőző évben normatívában nem részesülő fenntartónak a normatíva iránti kérelemhez csatolnia kell a rendelet 3. § (6) bekezdésében felsorolt dokumentumokat.

Adatváltozás esetén - a változást követő 15 napon belül - az adatváltozással érintett iratokat mellékelve az adatváltozást be kell jelenteni az igazgatóságnak (Rendelet 3. § (8) bekezdés).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kitöltendő dokumentumok

Az igénylő és elszámoló adatlapok nem képezik a Rendelet mellékletét. A tárgyévi normatívára vonatkozó adatlapokat és elektronikus formanyomtatványokat a tárgyévi költségvetési törvényjavaslat benyújtását követő 10 munkanapon belül kell elérhetővé tenni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyar Államkincstár honlapján. Az adatlapok a benyújtott költségvetési törvénytervezetben szereplő normatíva jogcímeket tartalmazzák.

Címkék: