Kábító! Bankkártyával fizetnek a fűért: legális!

Pénzcentrum2009. november 16. 18:02

A tengerentúlon sokan elégedetten csaptak a térdükre, amikor meghallották, hogy rövidesen kártyával is lehet majd fizetni a marihuánáért, a lelkesedés azonban hamar alábbhagyott, amikor kiderült, hogy csak az orvosok által felírt, egészségügyileg indokolt forgalomra vonatkozik az újítás.

A Commerce Online és a RedFin Network által közösen kidolgozott prepaid (előre fizetett) bankkártya tesztelése már folyamatban van, heteken belül megtörténik az éles üzemmódra váltás. A kártyakibocsátó nevével fémjelzett plasztikkal a receptre felírt marihuánát válthatják ki a betegek.


Forrás: Cardtrak

A személyes azonosításra is alkalmas kártya a páciens számlavezető bankjában és interneten keresztül is feltölthető. A tranzakciók alapján jól nyomon követhetővé válik, hogy ki, mikor, hol és mekkora "adaghoz" jutott, így elkerülhetőbbé válnak a visszaélések.

Az egészségügyi célú marihuána vásárlás 14 amerikai állam (Alaszka, Colorado, Hawaii, Kalifornia, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Új-Mexikó, Oregon, Rhode Island, Vermont és Washington) gyógyszertáraiban a törvényes feltételek teljesülése esetén megengedett.

Becslések szerint csak Kaliforniában 300-400 ezerre tehető a receptre füvezők száma.

Címkék: