Rengeteget spórolhatsz: itt a hidegvizes mosógép!

Pénzcentrum2009. szeptember 19. 16:02

Szenzációs új termékkel rukkolt elő az AEG-Electrolux. A háztartási gépeket gyártó cég hidegvízzel működő mosógépet dob piacra, még idén ősszel.

Az AEG-Electrolux várhatóan novemberben dobja piacra Super Eco L64580LE nevű mosógépét, mely a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható, hidegvízzel működő eszköze lesz.


Fotó: electrolux.com


A gyártó szerint a gépnek nem kell felmelegítenie a vizet ahhoz, hogy hatékony legyen a mosás. A mosógép számára leggazdaságosabb, ha 3 kg ruhát mosunk (ennyi fér a hidegvíz-programba), de méretének köszönhetően akár 7 kg ruhanemű is elfér benne.

A hírek szerint 6 °C feletti hőmérsékleten már elérhető a kiváló mosóhatás, igaz, olyan (folyékony) mosószer is szükséges, ami már alacsony hőfokon is jól tisztít. Az új gép rendkívüli energiatakarékosságának köszönhetően A+ minősítést kapott: 82 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát, mintha 40 fokon mosnánk, és 72 százalékot spórol a 30 fokos mosáshoz képest.

Habár a gyártók évről-évre újabb és újabb mosógépeket dobnak piacra, a háztartások energiahasználatában még mindig jelentős szerepet játszanak ezek az eszközök.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Leeds-i Egyetem kutatói olyan mosógépet fejlesztettek ki, amely akár már néhány deciliter víz felhasználásával is tisztára mossa a szennyest. A várakozások szerint a készülék jövőre már megvásárolható lesz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha a készítők tervei beválnak, és valóban kereskedelmi forgalomba kerül -és világszerte elterjed- a készülék, azzal nem csak több milliárd liter víz takarítható meg, hanem a háztartások rezsije is jelentősen csökkenhetne.

A gép speciális gyöngyökkel tisztít, amelyeket a vízgőz - akár már 2-3 deciliter- hoz működésbe. Ezek a tisztítógyöngyök pedig több száz alkalommal felhasználhatóak, így akár több évig is kitarthatnak és hatékonyan tisztíthatják a ruhákat.

Címkék: