24 ezer pár zokni, és mind hamis!

Pénzcentrum2009. szeptember 16. 15:32

Több mint 24 ezer pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit foglaltak le a CBP munkatársai Savannah-ban. A zoknikon az NFL-ben szereplő Colts csapatának neve és logója szerepel - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis zoknira bukkantak egy, a Georgia állambeli Savannah városának kikötőkomplexumába érkező szállítmány ellenőrzése során. Az ellenőrzése kiválasztott konténerben több mint 8100 csomag, összesen 24462 pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit találtak.


(Illusztráció)


A zoknikon a National Football League (NFL) bajnokságában játszó Colts csapatának neve és sisakos logója szerepelt. A hamis termékek összértéke eléri a 4 ezer dollárt, míg eredeti termékként a javasolt kereskedelmi áruk meghaladná a 160 ezer dollárt.

A CBP munkatársai 2008-ban több mint 270 millió dollár összértékben foglaltak le szellemi tulajdonjogokat sértő termékeket az Egyesült Államok területén. Ez mintegy 40 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi, 2007-es adatokhoz képest. Akkor a hatósági szerv ellenőrei mintegy 196 millió dollár összértékben koboztak el hamisítványokat.

Címkék:
határőrség,