Rémisztő: Horror Salgótarjánban!

Pénzcentrum2009. szeptember 2. 18:02

Bányarémfesztivált rendeznek a hétvégén között Salgótarjánban: lesz jelmezverseny, labdarúgótorna, és megnyitják a bányarém művészeti kiállítást is.

Idén első alkalommal szervezik meg a Salgótarjáni Bányarémfesztivált. A palóc hiedelemvilágban létező rémek megjelenítésére a nyár elején hirdetett művészeti pályázatot Salgótarján önkormányzata.

Az irodalmi források szerint néhány évtizeddel ezelőtt az itt élő bányamunkások még hittek különös lényekben, a bányákban felbukkanó titokzatos vizes emberekben. A palócok hiedelemvilágában élt a morkoláb, a gyerekeket ijesztgető kókó és a zsákos ember is.


Péntek délután bányász emlékhelyet avatnak, majd megnyílik a tematikus művészeti kiállítás. Szombaton akadályverseny várja az iskolásokat, míg a sportbarátok a serdülő-öregfiú labdarúgótornán szurkolhatnak. Ezt követi a bányarém jelmezverseny és utcabál.
Vasárnap délután 4 órától operett és musicalgála várja a zenebarátokat, a programsorozatot Vörös István és a Prognózis koncertje zárja.

A főtéren egész nap bányászételek, lélekerősítők, borkóstolók, hagyományőrzők, zenészek, és bányászok biztosítják a jó hangulatot.

Címkék: