Az optimista nők tovább élnek

Pénzcentrum2009. augusztus 11. 14:02

Egy amerikai kutatás szerint az optimista nők körében jóval kisebb az esélye a szívbetegségeknek, és így a halálozásnak is. Sok újat persze ezzel nem mondtak a kutatók.

Korábban egy holland kutatócsoport már hasonló megállapításra jutott, igaz, ők férfiak esetében állapították meg az optimizmus egészségre gyakorolt hatását.

A 100 ezer nő bevonásával készült kutatás szerint a pesszimistáknak magasabb a vérnyomásuk és a koleszterinszintjük is.

Az optimista nők körében 9 százalékkal kisebb volt a szívmegbetegedések aránya, és 14 százalékkal alacsonyabb az emiatt bekövetkező halálesetek száma - a megfigyelést felölelő nyolc év alatt.

Ugyanezen időszak alatt a cinikus, bizalmatlan nők körében 16 százalékkal többen haltak meg.

Az egyik lehetséges magyarázat a jelenségre az, hogy az optimista nők könnyebben megbirkóznak a különböző megpróbáltatásokkal, illetve jobban vigyáznak magukra, ha megbetegednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatásban résztvevő nők közül az optimisták ráadásul többet is mozogtak, és vékonyabbak is voltak pesszimista társaiknál.

A British Heart Foundation szóvivője a hozzátette: azt már rég óta tudni vélik, hogy az ellenséges indulatok, negatív érzelmek olyan kémiai folyamatokat indítanak be a testben, ami növelheti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, azonban a működési mechanizmust még nem ismerik.

Címkék: