Virágzó üzlet: elképesztő hipermarket-stratégia

Pénzcentrum2009. július 16. 12:32

Rendkívüli akcióba kezdett egy brit hipermarket-lánc: a tanév zárultával ugyanis különlegesen olcsón adják a vágott virágokat, így a diákok gazdaságos csokrokat adhatnak tanáraiknak.

Egészen elképesztő módon használják ki a hétköznapi aktualitásokat a brit áruházláncok. Mint arról nemrég beszámoltunk, a Tesco például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a válság hatására keresettebbek az alsóneműk, így olcsó, de minőségi bugyikat és melltartókat árul: Szex és Tesco: olcsó, de csábító - képek


Egyik legnagyobb konkurense - a magyar piactól egyelőre távolmaradó- ASDA azt használja ki, hogy a napokban ér véget a szigetországban a tanév. Ilyenkor pedig sok diák és szülő úgy érzi, illik virágcsokorral köszönteni valamely tanárát.

Nos, az ASDA lecsapott erre a lehetőségre: a britek szemében nevetségesnek számító 1 fontos összegért, azaz mintegy 319 forintért kínálnak virágcsokrokat. Az üzletlánc szerint a vágott virágok 5 napig biztosan nem száradnak el.

A virágok jól példázzák a globális gazdaság működését, hiszen Kenyából, Kolumbiából és Hollandiából származnak. A magas szállítási költségek miatt valószínűsíthető, hogy magasabb a beszerezési áruk, mint amennyiért eladják őket, de vevőcsalogatónak így is tökéletesen megfelelnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az aktualitást az ASDA mellett a Tesco is kihasználja, igaz, ott egy csokor virág 1,78 fontba, azaz 568 forintba kerül.

Címkék: