Kollektív zabálás a Tescóban: tehetetlen áruházak

Pénzcentrum2009. július 13. 16:58

A bevásárlóközpontok kiötlői nem számoltak azzal, hogy a leendő vásárlók között akadnak majd olyanok, akik nincsenek tisztában néhány - mások számára magától értetődő - szabállyal, miszerint amit leveszek a polcról és beteszek a kosárba, azt a pénztárnál ki is kell fizetni. A lopások mellett óriási veszteséget okoznak a termékeket még a vásárlás során felbontó és részben vagy egészben elfogyasztó vásárlók.

A kisboltoktól a hipermarketekig minden kereskedelmi egység életét megkeserítik a tolvajok. A bolti lopásokon túl azonban egyre sűrűbben fordul elő, hogy a termék kifizetése előtt már az üzletben megeszik, megisszák a vásárlók az élelmiszereket, illetve az italokat. A kisebb üzletek kiszolgáltatottak az elkövetőkkel szemben, de a nagy bevásárlóközpontok sem állíthatnak minden vevő mellé biztonsági őrt.


Hackl Mónika

"A Tesco üzleteiben elsősorban a lopás, a rongálás, valamint a termékek fizetés előtti elfogyasztása okoz veszteségeket. Gyakran előfordul, hogy a vevő kibontja, kipróbálja a termékeket, de nem teszi vissza a kupakját, ami miatt az árucikket le kell selejtezni. Olyan is előfordul, hogy még a fizetés előtt elfogyasztják a terméket és a nyomokat eltüntetik" - mondta Hackl Mónika, a Tesco szóvivője.

Az érvényben lévő törvények szerint a 20 ezer forint alatti lopáskár csak szabálysértésnek számít, ezért az ilyen cselekményekkel szemben nincs semmiféle visszatartó erő. A vásárlók kitiltása az egyes üzletekből nem alkalmazható gyakorlat, az erre utazó vevő akár naponta betérhet jóllakni egy áruházba.

Címkék: