Milliárdos bulit tartott a világ legjobb főnöke

Pénzcentrum2009. június 23. 11:02

Oprah Winfrey, az Egyesült Államok talk show-inak egyértelmű királynője az utóbbi években több húzásával is kiérdemelte már a legjobb munkaadó titulusát. Most az 55. születésnapját sikerült feledhetetlenné tennie a stábja számára.

Oprah ugyanis műsorának idei szezonzárója után Barcelonába invitálta a stábját és azok családtagjait, összesen mintegy 1 700 főt. A mediterrán hosszú hétvége azonban csak a kezdet volt, hiszen ezután az egész kompánia hajóra száll, hogy 10 napon keresztül hajókázzanak a Földközi-tengeren, miközben bejárják Olaszországot, Máltát, Görög- és Törökországot. A Norwegian Gem elnevezésű óceánjárón 11 bár, 12 étterem, medencék, pezsgőfürdők, kaszinó, könyvtár, sőt még egy bowlingpálya is helyet kapott. A hírek szerint Oprah fejenként 5 400 dollárt költött az alkalmazottaira: ez összesen 9,18 millió dollár, vagyis 1,87 milliárd forint.


Legutoljára 2005-ben ünnepelt ilyen bőkezűen Oprah, akkor a "Wildest Dreams" akkori évadának végén vitte el a showműsor teljes stábját Hawaii-ra lazítani.

Címkék: