Gyanúsan drága a Margit-híd felújítása

Magyar Hírlap2009. június 15. 10:02

Vizsgálóbizottsággal tárná fel az okát, miért kerül több mint kétszer annyiba a Margit-híd felújítása, mint azt eredetileg tervezték: 13 helyett 30 milliárdba.

Bagdy Gábor, a fővárosi KDNP-frakció vezetője vizsgálóbizottság felállítását tervezi: ennek feladata lenne kideríteni, a miképp nőhetett az eredetileg a Főmterv által becsült 13 milliárd forintos keret mostanra 30 milliárdra.

Bagdy szerint megálljt kellene parancsolni annak a gyakorlatnak, hogy a nagyberuházások jelentősen megdrágulnak. "A négyes metró pillanatnyilag 520 milliárdba kerül a kezdeti 260 milliárd helyett, de ez még korántsem a végösszeg. A Szabadság-híd felújítása egymilliárddal drágult. A sor a Margit-híddal folytatódik, és már itt a következő tétel: a 4-es metró kelenföldi kocsiszínét hárommilliárd forinttal többől építik meg, mint ahogy tervezték" - emlékeztetett a képviselő.

A politikus elképzelhetőnek tartaná új közbeszerzés kiírását is, ami mindössze két-három hónapos csúszással járna. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a városvezetés aligha érvelhet a felújítás sürgősségével, mivel az 15 éve napirenden van, az engedélyek beszerzésének elhúzódása miatt pedig már fél éves késésben vannak.

Címkék: