Sztrájk: csak vasutasok nem dolgoznak

Pénzcentrum2009. május 8. 08:47

Bizonytalan a vonatközlekedés, de a BKV-nál nincsenek fennakadások a pénteken nulla órától megkezdődött sztrájk miatt. A Liga által kezdeményezett, országosnak és általánosnak szánt sztrájkból legfeljebb azok éreznek valamit, akik vonattal utaztak volna, a Bajnai-csomag elleni tiltakozást ugyanis csak tucatnyi szervezet támogatta. A legtöbb helyen csak kétórás munkabeszüntetés lesz - írja az index.

Pénteken reggel hat óráig bizonytalan a vasúti forgalom a nulla órakor megkezdődött sztrájk miatt - mondta Both Ferenc, a MÁVINFORM sajtóügyeletese. A budapesti területi igazgatóságon a Déli és a Keleti pályaudvaron, valamint Kőbánya-Felsőn sztrájkol a forgalmi személyzet.

Reggel 6 óráig Budapestről Kelenföldről indultak a vonatok Győr felé Martonvásárig, valamint Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosba. Kápolnásnyéken sztrájkolnak, emiatt Észak-Balaton felé nem járnak a vonatok reggel hat óráig. A Nyugati pályaudvaron nem sztrájkolnak a dolgozók, de a Budapest-Vácrátót útvonalon hat óráig nem járnak a vonatok, mert Veresegyházán a forgalmi személyzet nem vette fel a munkát.

A cikk folytatódik, kattintson!

Címkék: