Káprázat a Tescóban: csodatermék vagy marketingtrükk?

Pénzcentrum2009. április 29. 05:38

Óriási érdeklődéssel várják a Tesco brit üzleteiben az új csodaparadicsomot. Az áruházlánc a beharangozókban azt ígéri, hogy lejárt a péppé ázott szendvicsek kora, mivel az új, Hollandiában nemesített paradicsom - szemben a normál termékkel - a nedvességtartalmának csak a töredékét veszíti el a szeletelést követően.

Az egyik megszólaltatott vásárló elmondta, hogy bár a paradicsom a család egyik legkedveltebb zöldsége, sajnos nagyon kellemetlen tud lenni, amikor a gyermekének és a férjének reggel gondosan és gusztusosan becsomagolt szendvics leginkább egy átázott kartonpapírra hasonlít, mikor tízóraira a szerettei elfogyasztják azt.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

A Tesco reklámanyagai szerint az új paradicsom ugyanannyi idő alatt mindössze negyedannyi nedvességet veszít, mint a normál paradicsomok, így az átázott szendvicsek kora lejárt. A nedvesség-megtartó zöldség értékesítését - amit egyébként holland termelők nemesítették - még ezen a héten megkezdik a Tesco brit üzleteiben.

Korábban: Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új termék kilója 68,7 %-kal drágább, mint a hagyományos lédig paradicsom, de az áruház szerint hamar megszeretik majd a vásárlók. Élelmiszeripari szakértők szkeptikusan fogadják a nemesített növényt, mivel egyelőre nem szól a fáma a paradicsom ízéről és zamatáról. Az egyik neves éttermi kritikus szerint a kutatóknak a rovarirtó szerek használatának csökkentésére kellene koncentrálni a munkásságuk során, nem pedig bűvészkedéssel elütni az időt.

Címkék: